четверг, 30 августа 2012 г.

CE INSEAMNA O PLANTATIE DE GOJI?

Чтобы посадить плантацию годжи на площади в один гектар, необходимо 3300-3500 саженцев годжи, которые надо садить на расстоянии 2 метра между рядами и 1 метр между растениями в ряду.Перед посадкой участок необходимо вспахать и дисковать.Самый благоприятный период для посадки- весна и осень.Саженец годжи вырастает до 90 см за первый год, после чего обрезают верхушку, чтобы получить более раскидистое растение.На следующий год растение должно иметь шесть основных веток, остальные обрезают.На третий год растение не обрезают.на первом году можно получить урожай до одного килограмма сухих ягод с растения.
С каждым годом урожай увеличивается и достигает максимума на четвертый год, доходя до 4500 кг сухих плодов с 
гектара в год.В течении следующих 20 лет вы только собираете урожай.
Растение цветет в апреле- мае, уборка урожая с июля по сентябрь.Ягоды годжи сушат на солнце или в печах в течении 3 часов при температуре 40 градусов.Сок получают методом холодной прессовки. 
Pentru a infiinta o plantatie de GOJI pe un hectar de teren, sunt necesare 3300 - 3500 de plante, care se planteaza la o distanta de 2 metri intre randuri si 1 metru intre plante. inainte de plantare, terenul trebuie sa fie arat si discuit. Perioada cea mai prielnica pentru plantare este primavara si toamna. Planta GOJI va creste cca 90 cm in primul an, dupa care este indicat sa taiati varfurile, ca sa obtineti o planta cat se poate de deasa. In anul urmator, planta ar trebui sa aiba 6 ramuri principale. Celelalte ramuri, le taiati. Din anul 3, planta nu se mai tunde. In primul an este posibil o recolta de aproximativ pana la un kg de fructe uscate/planta, cantitate care se va ridica la fiecare an, astfel planta va ajunge la productie maxima, incepand cu anul 4. In anul 4 veti obtine o recolta de cca 4500 kg /ha ( fructe uscate) in fiecare an. Timp de 20 ani, nu mai aveti nevoie de alta intretinere, decat lucrarile de recolta. Planta infloreste in lunile aprilie si mai, si recolta se face in lunile august si septembrie. Fructele de GOJI se usuca la soare, sau in cuptor timp de 3 ore la temperatura de 40 grade. Sucul de Goji se obtine prin presarea fructelor la rece.

Комментариев нет:

Отправить комментарий